MMF Zuidafrika

Werkgelegenheid

In Bruntville is grote behoefte aan werkgelegenheid. De Mabhalane Mthembu Foundation (MMF) wil daarom mensen ondersteunen die zelf het initiatief tonen tot het creëren van werk. Wanneer zij ons kunnen overtuigen van hun plannen én als wij geloven in het beoogde resultaat, bieden we ondersteuning. Dit doen we onder andere door het verstrekken van een renteloze lening. Voor het beoordelen van de initiatieven werken we nauw samen met onze partner, Mooi River And District Church Ministers Association.  De mensen van de Association zijn actief in Bruntville; zij kennen de lokale bevolking goed en zijn betrokken bij de ontwikkelingen.

Werkgelegenheid is van groot belang voor de ontwikkeling van het gebied.


Status van het project

Met dit project hebben we nog geen aanvang gemaakt. We kunnen dit namelijk pas goed invullen als we over voldoende gelden beschikken. Waar we wel al een aanvang mee hebben gemaakt is de bewustwording dat scholing de opmaat is voor een (financieel) gezond leven. Door aan de voedselpakketten de verplichting te koppelen dat de kinderen naar school gaan en ervoor te zorgen dat er een gebouw is met middelen om kennis over te dragen en dus kinderen te laten leren, zijn de eerste stappen gezet.

Een goed voorbeeld is Zama, de dochter van Alfred (=Mabhalane Mthembu). Haar vader kon slechts een van zijn kinderen laten studeren. Hij moest kiezen. Zijn dochter Zama beschikt over een goed stel hersenen en wilde ook graag verder studeren. Zij heeft aan de universiteit rechten gestudeerd en heeft nu een goede baan in het bedrijfsleven. Zama heeft deze kans die zij kreeg, omzetten door zich in te zetten voor de gemeenschap waarin zij is opgegroeid. Dit doet zij onder andere door € 1.500 te doneren ten behoeve van de aankoop van het vervoermiddel.

 

Uw steun maakt een verschil!


Onze sponsoren

Eindhovens Dagblad

Laatste nieuws

‘Scholen voor School Project’

05-02-15 MMF Zuid-Afrika wil bij de bestaande Bruntville Primary School een bibliotheek verwezenlijken. Daarvoor wil MMF de handen ineen slaan met Nederlandse scholen uit de regio Veghel, Uden en omgeving.