MMF Zuidafrika

Voedselpakketten

De Mabhalane Mthembu Foundation (MMF) voorziet gehandicapten, zeer armen en zeer zieke mensen van voedselpakketten. Zowel volwassenen als kinderen. De mensen die hiervoor in aanmerking komen worden geselecteerd door onze samenwerkingspartner, de Mooi River And District Church Ministers Association. Zij worden daarbij ondersteund door een sociaal werker. De Association zorgt voor inkoop, verspreiding en registratie van de voedselpakketten ter plaatse Een voedselpakket bestaat uit 25 kg maïsmeel, 10 kg rijst, 5 kg bonen, 10 kg suiker, 1 pak thee, 1 fles olie en 1 blik vis. Dit is voor een maand.

De Association declareert de inkoopbonnen bij ons. Wij streven ernaar om elke maand 50 mensen die behoren tot de doelgroep van een voedselpakket te voorzien. Wanneer dit doel is bereikt en de financiële mogelijkheden het toelaten, zullen we deze activiteit verder uitbouwen in een nieuw gebied. Uiteraard opnieuw in samenwerking met de Association en een sociaal werker.


Status project

De voedselpakketten zijn een doorlopend project. In principe eindigt de verstrekking van de voedselpakket eindigt als de ontvanger in staat is in zijn eigen inkomen te voorzien. Inmiddels kunnen er elke maand 39 voedselpakketten worden gekocht. Dit betekent voor 39 gezinnen zekerheid en daardoor rust omdat ze zich niet druk hoeven te maken over deze primaire levensbehoefte en zich kunnen richten op hun gezondheid of op werk dan wel naar school gaan.

Dit jaar willen we de voedselpakketten gaan uitbreiden met een levende kip. Een kip geeft eieren en op een later moment vlees. Een gezonde uitbreiding van het pakket waardoor er meer variatie in voeding wordt gerealiseerd. Bovendien moeten de kippen worden verzorgd. Dat weer door de mensen wordt gedaan die de kippen als onderdeel van hun voedselpakket krijgen. 
De aankoop van een kip (4 weken oud) kost slechts € 5.

 

Uw steun maakt een verschil!


Onze sponsoren

B&C International

Laatste nieuws

‘Scholen voor School Project’

05-02-15 MMF Zuid-Afrika wil bij de bestaande Bruntville Primary School een bibliotheek verwezenlijken. Daarvoor wil MMF de handen ineen slaan met Nederlandse scholen uit de regio Veghel, Uden en omgeving.