MMF Zuidafrika

Vervoermiddel

Mabhalane Mthembu, secretaris van de Mooi River And District Church Ministers Association, is ook manager van een geweldig koor. Dit koor heeft dringend behoefte aan een multifunctioneel vervoermiddel. De Mabhalane Mthembu Foundation (MMF) wil deze behoefte graag vervullen, omdat het vervoermiddel werkelijk een verschil kan maken. Voor verschillende doeleinden.

Samen met zijn koor trekt Mabhalane Mthembu het achterland van Mooi River in om daar met de bevolking te bidden en te zingen. Op deze manier brengt het koor groepen mensen bij elkaar. De koorleden vertellen de mensen over HIV-AIDS en over hoe ze zich hiertegen kunnen beschermen. Met een goed vervoermiddel kunnen er nog meer mensen, dieper in het achterland, bereikt worden. Bovendien kan de kleine vrachtauto met overkapping ingezet worden om voedselpakketten te vervoeren en om zieken naar de dokter te brengen. Ook kan de wagen ingezet worden voor het creëren van inkomsten om in het onderhoud van het voertuig te voorzien.

Vooralsnog is het vervoermiddel niet meer dan een droom. Veel mensen blijven onnodig onwetend over HIV-AIDS en zij zijn nauwelijks bereikbaar voor voorlichting, zorg of hulp.


Status van het project

We hebben de auto in december 2012 kunnen aankopen. Een Nissan “bakkie” met canopy gevonden met een 2 ltr. motor. De auto heeft 170 000 km gelopen. We krijgen een jaar lang garantie.

Dat was een hele opluchting! We hebben hier lang naar uitgekeken. Toen de vorige auto het begaf hadden we een lastige situatie. De voedselpakketten konden we niet meer vervoeren en we konden de zieke mensen niet meer helpen om bij de dokter of ziekenhuis te komen. Op allerlei creatieve manieren is het ons gelukt om deze periode te overbruggen, maar zijn erg opgelucht dat we nu zelf weer beschikken over een "bakkie".

In 2012 hebben wij meerdere acties ondernomen om geld in te zamelen voor de auto. Denk aan de € 1 actie die bijzonder succesvol is verlopen, de veiling van het schilderij van Ellen van Zandwijk en natuurlijk ook de dochter van Alfred (Mahbalane Mhtembu) die dankzij haar vader heeft kunnen studeren en uit dankbaarheid een forse donatie heeft gedaan aan de Stichting voor de aankoop van de auto.

 

Uw steun heeft het verschil gemaakt!


Onze sponsoren

Kaiji Design

Laatste nieuws

‘Scholen voor School Project’

05-02-15 MMF Zuid-Afrika wil bij de bestaande Bruntville Primary School een bibliotheek verwezenlijken. Daarvoor wil MMF de handen ineen slaan met Nederlandse scholen uit de regio Veghel, Uden en omgeving.