MMF Zuidafrika

Muziek op de Dommel

De Mabhalane Mthembu Foundation (MMF) werd ook dit jaar weer, door Muziek op de Dommel, in de gelegenheid gesteld om het publiek kennis te laten maken met de doelstellingen van de stichting. De middag kwam langzaam op gang, maar gaandeweg de dag vorderde, waarbij de muziek de sfeer maakte en de zon de mensen begon te verwarmen, nam de belangstelling toe.

Onder begeleiding van de muzikale optredens ging de dag voorbij en de voorbijgangers die stil bleven staan, waren oprecht geïnteresseerd. De uitgangspunten van de stichting spraken de mensen aan, namelijk het bevorderen van zelfredzaamheid en streven naar economische zelfstandigheid. Veel aandacht was er ook voor onze actie om geld in te zamelen ten behoeve van een "bakkie". "Bakkie" is Afrikaans voor een pick-up auto. Wij gebruiken deze voor het vervoeren van de voedselpakketten naar de gezinnen en om zieke mensen van en naar het ziekhuis of dokter te brengen. Onze huidige bakkie heeft het volledig begeven.

Dit jaar was de derde editie van het Festival Muziek op de Dommel en werd gehouden op 2 en 3 juni. Het festival presenteert muziekgezelschappen uit Eindhoven en omgeving en geeft hen de mogelijkheid om zich op een groot podium te presenteren voor een breed publiek. Het is een festival voor toegankelijke klassieke muziek.


Onze sponsoren

Mercuur Smart Logistics

Laatste nieuws

‘Scholen voor School Project’

05-02-15 MMF Zuid-Afrika wil bij de bestaande Bruntville Primary School een bibliotheek verwezenlijken. Daarvoor wil MMF de handen ineen slaan met Nederlandse scholen uit de regio Veghel, Uden en omgeving.