MMF Zuidafrika

Nieuws

‘Scholen voor School Project’

05-02-15 MMF Zuid-Afrika wil bij de bestaande Bruntville Primary School een bibliotheek verwezenlijken. Daarvoor wil MMF de handen ineen slaan met Nederlandse scholen uit de regio Veghel, Uden en omgeving.

Uitwisselingsprogramma van start

16-12-14 Het idee bestond al langer, maar nu komt het weer een stapje dichterbij. We zijn namelijk bezig om twee scholen uit Nederland te verbinden aan de twee scholen in Mooirivier.

De nieuwsbrief is uit

01-04-14 Een nieuwe leverancier, een nieuwe geluidsinstallatie, een magazijnverkoop waarvan de opbrengst voor de stichting is en nog veel meer.

Benefietconcert Zanggroep Pabo

08-11-13 Op 2 november startte om 19.30 uur het Benefietconcert voor onze Stichting. Zanggroep Pabo heeft dit concert geïnitieerd en georganiseerd onder de bezielende leiding van Monique Vreeswijk, actief zingend lid van de vereniging.

Zanggroep Pabo organiseert benefietconcert voor MMF

14-10-13 Zanggroep Pabo organiseert op 2 november een benefietconcert voor onze stichting. Het is een interactief programma voor jong en oud. Er zijn meerdere optredens van de zanggroep Pabo met prachtige vertolkingen van Zuid Afrikaanse liederen.

De nieuwsbrief is weer uit!

08-07-13 Het heeft dit jaar iets langer geduurd voordat we de eerste nieuwsbrief van dit jaar de deur uit konden doen. Maar we wilden heel graag het reisverslag van onze donateur Els van Wylick opnemen met de foto's die in het jubileum fotoboek worden opgenomen.

Bezoek aan Mooirivier

04-05-13 Wim reist een keer per twee jaar samen met een donateur naar Zuid-Afrika om de mensen te bezoeken in Zuid Afrika die samen met ons de projecten opzetten en vervolgens ervoor zorg dragen dat ze verlopen volgens de gemaakte afspraken.

Kaiji Design bedankt!

15-04-13 Geheel belangenloos heeft Marco Hiraki van Kaiji Design in zijn eigen uren de website van MMF Zuid-Afrika ontworpen en gebouwd. Een prachtige site, vinden wij van de Stichting.

De €1 actie: De auto is er!

10-12-12 Een hele opluchting, de auto is er. Hier hebben we lang naar uitgekeken. Toen de vorige auto het begaf hadden we een lastige situatie. De voedselpakketten konden we niet meer vervoeren en we konden de zieke mensen niet meer helpen om bij de dokter of ziekenhuis te komen.

De €1 actie deel 2

15-11-12 Het ziet er naar uit dat de auto er gaat komen. Alfred en zijn dochter Zama zijn gisteren naar de stad geweest om te zoeken. Zijn hebben daar een Nissan “bakkie” met canopy gevonden met een 2 ltr. motor. De auto heeft 170 000 km gelopen.

Muziek op de Dommel

04-06-12 De Mabhalane Mthembu Foundation (MMF) werd ook dit jaar weer, door Muziek op de Dommel, in de gelegenheid gesteld om het publiek kennis te laten maken met de doelstellingen van de stichting.

Actie Dierdonkschool

02-02-12 Twee jaar op een rij heeft Basisschool Dierdonk zich op een geweldige wijze ingezet voor MMF. Het eerste jaar met een grootse sponsorloop. Het afgelopen jaar hebben de kinderen Afrikaanse kunst gemaakt.

Evenement Vol Smaak

29-12-11 In het kader van Helmond Food (van 29 september t/m 6 oktober 2012) was er op 29 september het “Evenement Vol Smaak”. Tijdens Helmond Food werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven samen om meer aandacht te vragen voor Food in de breedste zin van het woord.

Project Africa

01-01-70 Project Africa is de volgende groeispurt in het bestaande landbouw- en voedselproject in Bruntville! Mede mogelijk gemaakt door Bertels BV.


Onze sponsoren

Met David

Laatste nieuws

‘Scholen voor School Project’

05-02-15 MMF Zuid-Afrika wil bij de bestaande Bruntville Primary School een bibliotheek verwezenlijken. Daarvoor wil MMF de handen ineen slaan met Nederlandse scholen uit de regio Veghel, Uden en omgeving.